Mag of moet je weer aan de slag?

Ja, de vakantie is bijna afgelopen. Ook voor mij. In mijn nieuwsbrief lees je erover. En met de titel van deze blog borduur ik nog even verder door op de kracht van je gedachten. De impact ervan.  Wanneer ik denk “ik mag weer aan het werk”, komen er allerlei positieve beelden en gedachten in me op: die van de fijne collega’s met wie ik mijn vakantieverhalen ga delen en daarna weer mee aan de slag ga. De zingeving die ik tijdens mijn werk ervaar: dat ik het belangrijk vind om mijn steentje bij te dragen aan optimale samenwerking binnen teams. De waardering die ik regelmatig uitspreek en ook ontvang tijdens de teamtrajecten. Al deze gedachten zijn positief en geven me energie om aan het werk te gaan.

Het laat zich raden welke gedachten naar boven drijven wanneer mijn gedachte zou zijn “ik moet weer aan het werk”. Natuurlijk is werk heus niet altijd leuk of makkelijk, maar het heeft absoluut geen zin om me te focussen op deze negatieve aspecten. Dat kost me bergen energie en die steek ik liever in de mensen met wie ik samenwerk. Voor welke gedachte ga jij? Want dat is het mooie: je kunt je gedachten sturen door ze te kiezen!

Ps. Wanneer je ook de nieuwsbrief wilt ontvangen, kun je je hiervoor rechts onderaan de homepage aanmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *